Jak o svůj nůž HUGO pečovat?

Všechny nože HUGO, až na vyjímky, jsou zhotoveny z uhlíkové damaškové oceli, tedy nejsou nerezové. V případě, že nůž právě nepoužíváte, otřete čepel kusem hadru dosucha. Časem se může stát, že šepel z damašku zašedne, popř se na ní objeví fleky. Nic se neděje. I v tomto stavu je nůž připraven k použití a fleky lze jednoduchým způsobem odstranit kouskem smirkového papíru s hrubostí okolo 1500 GRIT. Damašku je nejlíp , když je obalen tukem, takže pokud krájíte citróny, cibuli, jablka atp. zakrojte si nazávěr ještě kousek slaniny.

Pokud svůj nůž HUGO nebudete delší dobu používat, přetřete jeho čepel olejem a otřete. Olejový film, který přilne k čepeli ji dostatečně ochrání.

Na střenky lze použít spoustu různých materiálů, počínaje přírodními jako např. roh paroh, kost, přes různá dřívka a kůže až k syntetickým a umělým pertinaxům a mikartám. K prvním a posledním materiálům lze vpodstatě přistupovat jako k materiálům bezúdržbovým. Občasnou pozornost vyžaduje např. dřevo, které však stačí čas od času napustit olejem (není olej jako olej - nos napoví)
Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
Opište prosím kontrolní kód "5676"
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one